Новини

Career Profiler е тук! Първият ни тест за хора над 18 години ще ти покаже в коя сфера можеш да си успешен

10/02/2021 By

Напът си да вземеш важно решение, свързано с кариерното ти развитие, но не си сигурен дали си избрал правилната посока? Чудиш се дали да направиш крачка в страни от професионалната пътека, която си следвал досега, но те е страх да не сгрешиш? Независимо на какъв етап от кариерната си реализация се намираш, Career Profiler ще ти помогне да оцениш обективно възможността да се развиваш успешно в различни сфери, на база на интересите ти.

Какво е Career Profiler?

Това е бърз за попълване тест, съставен от 48 затворени въпроса, с който можеш лесно да приоритизираш своите интереси и да разбереш кои са сферите, в които има по-голям шанс да се представиш добре. Той изследва шест типа кариерни интереси, в т.ч. реалистични, изследователски, артистични, социални, предприемачески и конвенционални. Това са общите категории, към които може да бъде отнесена всяка една професия, независимо от това дали и каква квалификация ти е нужна, за да я упражняваш. Резултатите от теста ще ти подскажат кои професии са подходящи за теб и ще ти дадат конкретни идеи  и съвети, свързани с професионалната ти реализация.

Career Profiler е стандартизиран за България инструмент, което означава, че резултатите ти ще бъдат анализирани на база на резултатите на други мъже и жени в страната на възраст над 18 години. Това гарантира, че анализът им е съобразен с географските и културните особености на страната ни и можеш да бъдеш спокоен за достоверността им.

Подходящ ли е за мен?

Career Profiler е един от най-широко използваните инструменти за личностна оценка и може да ти бъде полезен, ако си на 18 или повече години и си в търсене на подходяща професия – независимо дали си в началото на кариерния си път или вече имаш солиден опит зад гърба си.  Със сигурност ще ти бъде полезно да направиш теста, ако:

 • не си сигурен към коя професионална сфера искаш да се насочиш;
 • колебаеш се между две или повече професии, които ти се струват привлекателни;
 • иска ти се да се впуснеш в ново професионално предизвикателство, но нямаш ясна представа какво;
 • си раздвоен между собствените си предпочитания и насоките, които получаваш „отвън“ (приятели, колеги, медии, специализирана информация и т.н.).

Какво ще получа?

След като попълниш въпросника можеш да поръчаш подробен доклад с резултатите ти (между 12 и 15 страници), който включва:

 • анализ на личността ти според шестте типа интереси;
 • 20 идеи за професии, съобразени с кариерните ти интереси;
 • линкове към видео ресурси, свързани с изявените ти кариерни интереси;
 • списък с 5 типични работни задължения според типа интереси, към които имаш афинитет;
 • списък с 5 типични личностни черти според типа интереси, към които имаш афинитет;
 • списък с 5 типични работни задължения според типа интереси, към които имаш афинитет;
 • характерни особености на работната среда според типа интереси, към които имаш афинитет;

 ВИЖ ПРИМЕРЕН ДОКЛАД

 

Как ще ми помогне?

 • Ще ти позволи да направиш реалистична оценка на възможностите ти да се развиваш успешно като професионалист в различни области, в зависимост от интересите ти.
 • Ще ти даде достъп до подробен анализ на кариерния ти профил, на база на който можеш да актуализираш очаквания си, свързани с професионалната ти реализация.
 • Ще ти даде конкретни съвети и насоки, които ще ти помогнат да избереш правилната посока, в която да фокусираш усилията си.
 • Ще те запознае със списък с професии, които отговарят на нагласите и предпочитанията ти в момента.
 • Ще те „оборудва“ с нови идеи за професионални сфери, към които можеш да се насочиш.
 • Ще те отведе до полезни ресурси за професионално развитие, съобразени с твоите кариерни интереси.

Как става попълването на теста и получаването на резултатите?

Тестът се попълва изцяло онлайн, в рамките на 10-15 минути. Не ти е нужна никаква предварителна подготовка – единственото условие е да бъдеш максимално искрен в отговорите си. За да получиш достъп до въпросника трябва да се регистрираш с имейл и парола (ако предпочиташ, може да влезеш и профила си във Facebook или Gmail).

Колко ще ми струва?

Попълването на теста е безплатно и ще ти даде възможност да видиш въпросите, на база на които ще бъдат оценени интересите ти. След като попълниш отговорите си, ще имаш възможност да поръчаш персонализиран доклад с подробен анализ на резултатите ти и насоки, които ще ти помогнат да направиш следващата крачка в професионалното си развитие.

Какво още?

Ако ти е нужна допълнителна подкрепа, можеш да се обърнеш към нас за съдействие. Ние можем да ти бъдем полезни с професионална кариерна консултация, както и с още инструменти, съобразени с нуждите и целите ти в конкретния етап от професионалното ти развитие.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

ПОПЪЛНИ CAREER PROFILER