Кариерни интереси

Какъв човек си, като става въпрос за професионалните ти интереси? Дали предпочиташ реалистичните професии или пък си изследователски тип, а защо не и артистичен? Може пък да те влекат съвсем други неща – работа, свързана с хора, където помагаш на другите, кариера в сферта на бизнеса, или пък така наречените конвенционални професии. Тук ще разбереш какъв тип интереси имаш.

ученик кандидат-студент

Ценности

Кое е най-важното в работата? Всеки от нас има различен отговор на този въпрос, а отговорът ти показва какви са твоите ценности. За някои това е високото заплащане, други държат да имат много свобода и независимост. Ето още няколко неща, които са малко или много важни за повечето хора – влияние върху другите, иновации и креативност, постижения. Попълни теста, за да откриеш кои са твоите ценности!

ученик кандидат-студент

Престиж

Възрастните често говорят за престиж и кои професии са престижни. А ти какво мислиш – колко важен е престижът за теб? Иска ли ти се околните да ценят това, което правиш? А кои професии смяташ за престижни? Този тест ще ти покаже!

 

ученик кандидат-студент

Умения и стратегии за учене

Как се справяш в училище зависи от много неща – не само знанията ти, но и колко добре умееш да планираш, колко висока мотивация ии ангажираност имаш, умението ти да се фокусираш докато учиш и страха ти от изпитвания и тестове. Всички тези неща са важни не само в училище, но и ти помагат да направиш избор за бъдещата си кариера. Разбери повече за своята мотивация и стратегиите ти за учене с този тест!

ученик кандидат-студент

Силни страни

Увереност и оптимизъм, умение да планираш дългосрочно, зрялост и емоционален самоконтрол – ти притежаваш всички тези черти. Но до каква степен? Кои са твоите силни страни и какво те отличава от другите? Можеш да разбереш, като попълниш този въпросник.

 

ученик кандидат-студент