Можете ли да разкажете как стигнахте до тази професия – случайно ли беше, или нарочно?

Случайно, припознах логото на компанията за която работя след като бях кандидаствал за друга длъжност в нея една година по-рано.

Коя част от работата си представяхте различно, преди да се занимавате с това?

Представях си, че човек работи, учи  и се развива в тази професия 5-6 години, а след това просто я практикува. Оказа се, че всичко е толкова интересно и разнообразно, че на осмата година едва започваш… 🙂

Кои са трите най-важни умения за вашата работа?

Работа в екип, отговорност и целеустременост.

Ще споделите ли най-интересното и най-досадното за Вас нещо, с което се занимавате напоследък?

Най-интересното е изпълнението на служебните ми задължения на нови места по света, както и обучение и менторстване на мои колеги, които сега започват да се занимават с това.

Най-досадното е как да си организирам служебните задължения и отпуските си през това лято.

Какво мислите, че ще се промени в тази сфера в следващите 10 години?

Професията ще си остане на 98% същата, тъй като авиацията се променя изключително бавно с оглед на изискванията за безопасност, но сферата ще бъде по-достъпна за желаещите да се включат в нея.

Кое е най-голямото предизвикателство (или най-трудното решение), което сте срещали, свързано с работата?

Да накарам клиентите не само да чуят, но и да слушат това, което им обяснявам.

Вършили ли сте някога работа, за която не сте били 100% квалифициран/а? Как подходихте, и кое Ваше качество Ви помогна, за да се справите?

Да. Точно в тези моменти човек разбира колко са важни екипът, колегите и опитът. Подходът винаги е бил горе-долу един – слушане, четене, обсъждане, четене на техническа литература и реализиране. В такива моменти трябва ясно да си дадеш сметка, че всеки човек може да сгреши. За това трябва да подходиш максимално отговорно и спокойно.

Какво четете най-често? Откъде набирате информация и вдъхновение за работата си?

Най-често чета литература за личностно развитие и израстване. Според мен, най-бързия път човек да израстне във всяка една професия, е да отделя  достатъчно време на себе си и своето личностно развитие.

Паралелно с това, професията ми изисиква да чета много техническа литература и документация свързана с обслужването и промените по самолетите. Обичам да гледам и много клипчета в интернет на различни авио ентусиасти, пилоти и други колеги от индустрията. Следя големите самолетни производители, динамиката на бизнеса и създаването на нови самолети, продукти и технологии. Моето вдъхновение е всеки един самолет, който е успял да излети безопасно с пътници на борда.

Каква е първата крачка, която мога да направя, за да съм по-близо до Вашия успех?

Създай си мечта! Направи контакт с някой който вече следва подобна мечта! Не спирай да правиш микро крачки всеки ден към нея. Сбъдването на мечтите е маратон, а не спринт.