Можете ли да разкажете как стигнахте до тази професия – случайно ли беше, или нарочно?

По-скоро случайно: търсех заетост в съответния град, имах няколко оферти (коренно различни). За тази позиция бях препоръчана от непозната (така и не се запознахме), с която делим обща бивша колежка. Реших, че искам ново предизвикателство и да си докажа, че с каквото се захвана, го мога.

Коя част от работата си представяхте различно, преди да се занимавате с това?

Хммм… Говоренето на чуждия език. Очаквах да ми трябва по-богат речник. В началото си беше трудно – как е „кръстата отвертка“ не са ти казвали в гимназията. С времето се свиква и се усеща утъпкано.

Кои са трите най-важни умения за вашата работа?

Познанията по съответния чужд език ( + силно препоръчителен английски), способността за бързо учене и адаптиране и не на последно място – търпение (в случая си е умение, а не само качество).

Ще споделите ли най-интересното и най-досадното за Вас нещо, с което се занимавате напоследък?

Най-интересното е като схванеш още едно парченце от пъзела на администрацията и процедурите се избистрят и все по-малко задаваш въпроси, ставаш независим и придобиваш самочувствие. Най-досадното… регистрация на един и същи случай отново и отново. И двете са винаги, не само напоследък.

Какво мислите, че ще се промени в тази сфера в следващите 10 години?

Човеците ще бъдат заменени с машини, което си е в реда на нещата.

Кое е най-голямото предизвикателство (или най-трудното решение), което сте срещали, свързано с работата?

Да не нарушавам личните си убеждения за начин на работа и едновременно резултатите ми да са в указаната норма. Ученето в движение е като нищо друго.

Вършили ли сте някога работа, за която не сте били 100% квалифициран/а? Как подходихте, и кое Ваше качество Ви помогна, за да се справите?

Да, разбира се – всеки ден ти се пада въпрос, чийто отговор не знаеш – наясно си само откъде да започнеш. Не исках да се обявя за предала се – май му се вика инат.

Какво четете най-често? Откъде набирате информация и вдъхновение за работата си?

Има си нещо като собствен Google, който е препълнен с подробности за всякакви открити и потенциални технически предизвикателства.

Каква е първата крачка, която мога да направя, за да съм по-близо до Вашия успех?

Да се потърси и съответно намери пазар, който ще е интересен дори след навлизане в ежедневието на работата.