Новини

Ела на фестивала „Намереното поколение“ и вземи своя безплатен ИНТЕРЕСен наръчник от NEXTSTEP

13/01/2020 By
Научно-образователен фестивал „Намереното поколение“

На 25 и 26 януари ще се включим в националния научно-образователен фестивал „Намереното поколение“ – едно от най-значимите събития в България в областта на образованието. Фестивалът ще събере на едно място учители и ученици от цялата страна, ръководители на олимпийски отбори, учени от БАН, университетски преподаватели, както и професионалисти и организации, които развиват добри практики в българското образование и сферата на наука. Сред тях се нарежда и проектът NEXTSTEP.bg, който помага на младите хора да открият своя потенциал и да направят успешен избор на училище, университет и кариера.

На щанда на NEXSTEP.bg ще те запознаем с шестте основни типа интереси според класификацията на проф. Джон Холанд и ще ти подарим нашия специален ИНТЕРЕСен наръчник. С негова помощ ще можеш да откриеш своя Холанд код и да се запознаеш със списък от подходящи за теб професии на база на интересите ти. Може би в теб се крие блестящ математик, талантлив писател или изкусен архитект? Очакваме те на 25 януари от 10:00ч. на ет.3 в НДК, където ще потърсим заедно най-добрата посока за твоето кариерно развитие.

Освен да се отбиеш на нашия щанд, по време на фестивала ще можеш също така да наблюдаваш любопитни опити, демонстрации и експерименти. Организаторите канят всички ученици от 1 до 12 клас да се включат в творческото предизвикателство „Крадец на мечти“, отворено за регистрация до 15 януари. Любителите на математиката пък могат да участват в турнир по математика за училищни отбори, организиран от „Пуклювците“. Все още можеш да се регистрираш и за работилница за развитие и усъвършенстване на комуникативните и творчески умения за работа в екип, организирани от д-р Минка Параскевова и екипа на Асоциацията на родителите на деца с увреден слух.

Официален гост на „Намереното поколение“ ще бъде еврокомисар Мария Габриел, а в обувките на водещ по време на събитието ще се озове добре познатият актьор и ТВ водещ Александър Кадиев.

Повече за програмата и участниците в събитието можеш да научиш тук.