Новини

Участвай във фокус група за създаването на нови кариерни програми

15/01/2021 By

NEXTSTSP.bg застава начело на нов проект, който ще помогне на младите хора в България да направят следващите крачки в професионалното си развитие и да се погрижат  за емоционалното си благополучие и личната си удовлетвореност. Нужна ни е твоята помощ, за да разберем какви проблеми вълнуват хората между 19 и 40 години, които търсят по-добри възможности за своето бъдеще.

Каним те да се включиш в онлайн дискусия, в рамките на която ще обсъдим различни теми, свързани с личностното и кариерното развитие. Не е нужно да се подготвяш допълнително или да имаш знания в конкретна област – достатъчно е да си готов да споделиш опита си по въпроси като:

  • Кои са най-важните фактори, от които зависи мотивацията ти да учиш и да се развиваш?
  • Кои са най-големите предизвикателства, които ти пречат да бъдеш още по-успешен?
  • Каква информация и ресурси биха ти помогнали да се реализираш успешно като професионалист?

След участието ти в срещата сме ти подготвили малък подарък – ще получиш безплатен достъп до личностен тест по избор от NEXTSTEP.bg, който ще ти помогне да опознаеш себе си и да получиш още няколко идеи за това в какви професионални сфери би могъл да се реализираш успешно.


⇒ КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА? Всеки между 19 и 40 години, който е отворен да сподели опита и мнението си по тези и други въпроси, свързани с темите на фокус групата. Добре дошъл си в нашата виртуална зала, независимо дали учиш, работиш или все още не си съвсем сигурен какво искаш да правиш с живота си.

⇒ КОГА? Тъй като искаме да проучим нагласите на две възрастови групи, сме планирали две срещи, както следва:

  • За хора между 19 и 28 години: 25 януари (понеделник), между 18:00 и 20:00 часа.
  • За хора между 29 и 40 години: 28 януари (четвъртък), между 18:00 и 20:00 часа

⇒ КЪДЕ? Онлайн, в платформата на Zoom

⇒ КАК МОГА ДА СЕ ВКЛЮЧА? Попълни регистрационната форма накрая на тази страница, а ние ще се свържем с теб, за да потвърдим участието ти. Можеш да избереш да участваш анонимно. В такъв случай ни е нужен само имейл адрес, на който да ти изпратим линк за достъп до срещата.

⇒ КАКВА Е ЦЕЛТА НА ФОКУС ГРУПАТА? Да проучим нагласите на двете възрастови групи по въпроси, свързани с кариерното и личностното развитие и на база на резултатите да определим какви ресурси е нужно да включим в новия ни проект, за да бъдем максимално полезни на хората, към които е насочен. 

⇒ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА? Подготвили сме предварителна програма, която ще започне с кратко представяне на целите, които сме си поставили в рамките на фокус групата. Ще продължим с обсъждането на серия от въпроси, които нямат еднозначен отговор, с идеята всеки да сподели своя опит и мнение и да намерим различни гледни точки към поставените теми и проблеми.

⇒ ТРЯБВА ЛИ ДА ПОДГОТВЯ НЕЩО ПРЕДВАРИТЕЛНО? Нямаме такова изискване, но ако си попаднал на нещо интересно, което искаш да споделиш с нас – давай смело!