Новини

Безплатен уебинар за родители на тема “Избор на гимназия и ранно кариерно ориентиране”

22/04/2021 By

Ако сте родител на ученик в 5-7 клас, знаете, че този период е стресиращ както за децата, така и за родителите.

Освен подготовката за изпитите, учениците са изправени и пред първото си голямо кариерно решение – изборът на гимназия. Разбира се, всеки родител иска детето му да учи в престижно училище и да попадне в добра социална среда. Това са важни условия при избора на гимназия, защото именно те полагат основата за успешното бъдещо развитие на децата.

И все пак има и други неща, които е е нужно да се вземат предвид, за да направите уместен избор на училище. Подходящото училище за всяко дете е онова, което ще го мотивира да учи, да се развива и да постига добри резултати. С други думи, средата трябва да съвпада с личността, интересите, вярванията и ценностите на детето. Но какво е добре да знаете и откъде да започнете? 

На 13 май 2021 ще дадем отговор на този въпрос в безплатен уебинар за родители на тема “Избор на гимназия и ранно кариерно ориентиране“. Събитието ще се проведе в латформата ZOOM и участието е безплатно, след предварителна регистрация на този линк.

Включете се, за да получите практически насоки за това как да ангажирате своите деца с темата за кариерното развитие и как да ги подкрепяте в този важен процес. По време на събитието ще споделим опит от дългогодишната ни практика в сферата на личностната оценка и кариерното консултиране и ще отговорим на въпроси като:

  • Кога трябва да започне кариерното ориентиране? 
  • На какво е добре да обърнете внимание при избора на професионална посока?
  • Кои фактори влияят най-силно върху решенията на учениците?

Темата ще бъде представена от Д-р Диана Боянова, доктор по „Възрастова и педагогическа психология“ с над 20-годишен опит в личностната психология и оценката на деца и юноши, и Мартина Тонева, кариерен консултант в NEXTSTEP.

Те ще разкажат за ролята на професионалните интереси, ценностите и други личностни фактори, имащи отношение към кариерното развитие, и ще разгледат нагласите и уменията, които според проучванията водят до успешна и удовлетворяваща кариера. Участниците ще получат полезни ресурси по темата, които могат да използват с децата си.

Следете Facebook събитието за повече информация и новини.

Заявете участие в уебинара, като се регистрирате безплатно ето тук.