Новини

Как се става Game Developer?

01/02/2022 By
Как се става Game Developer?

Няма да те питаме дали играеш видео игри – почти няма човек на възраст 16-34 години, който да не го прави. Но искаш ли видео игрите да се превърнат в твоя професия?

Тук могат да ти помогнат нашите приятели от ARC Academy. Те организират единствената в България цялостна програма Game Dev. Тя дава възможност на студентите да се запознаят в детайли с целия процес по създаването на една игра – от зараждането на идеята до пускането ѝ на пазара.

А сега ARC Academy предлагат и курса „Как се става Game Developer?“. По интерактивен и вдъхновяващ начин, този курс ще ти представи какви са кариерните възможности и професионалното развитие в гейм индустрията. По време на него 11 топ професионалисти ще ти разкажат истории от кухнята, ще дадат примери от своята ежедневна работа и ще те преведат по пътя на своето професионално израстване. Само ще ти загатнем къде някои от лекторите са натрупали професионалния си опит – Gameloft, SEGA България, Pixar Animation Studios.

Защо да се включиш в курса?

Ние ти даваме 3 причини, а ти ще откриеш, че са много повече:

  1. Вдъхновяващи лектори, работили по много и интересни проекти, които ще ти разкажат от „първа ръка“ какво е да работиш в гейм индустрията, какви умения са ти необходими и къде да ги получиш.
  2. Обратна връзка и дискусия с лекторите в реално време. А 10 от най-мотивираните участици имат възможност да се включат и в менторски класове с лекторите.
  3. Актуална информация за възможностите за развитие в една от най-бързо растящите индустрии по приходи.

И последно, при успешно преминаване на курса ще получиш удостоверение, издадено от ARC Academy.

Как да се запишеш?

Курсът започва следващата седмица – 8 февруари, като ще продължи до 23 февруари. Таксата за участие е 95 лв., но ти предлагаме и код за 30% отстъпка – ARC2021Online. Необходимо е да го въведеш при регистрацията си:

Ако някога си се чудил дали гейм индустрията е за теб, сега имаш възможност да разбереш. Включи се в курса „Как се става Game Developer?“ още сега.

За ARC Academy

ARC Academy е основана през 2019 г. и е приела за своя мисия да бъде своеобразен мост между хората, които обичат видеоигрите и са изкушени от идеята да работят в тази сфера, и реалния бизнес. Академията отлично разбира връзката между технологиите и изкуството в развлекателния бизнес, а програмата ѝ е насочена специално към млади хора, които правят първи стъпки в тази сфера. Тя е единствената образователна институция у нас, в която студентите могат да придобият цялостен поглед върху индустрията на видеоигрите. Едно от основните ѝ предимства е възможността, която дава на курсистите, да се срещнат с водещите лица в гейминг бизнеса у нас и да се запознаят с добрите практики директно „от кухнята“.
Водени от философията „професионалисти, които преподават, а не професионални преподаватели“, екипът от лектори на Академията се състои от изявени имена от гейм студиата у нас. Практическото обучение дава своите резултати – ARC Academy вече е създала своя общност от над 100 талантливи и способни личности, част от които са завършили успешно своето обучение и трупат професионален опит в българските студиа.