КариераЛичностно развитиеНовини

Как да превърнем мечтите си в постижими цели? – безплатен уебинар

19/12/2022 By
Как да превърнем мечтите си в постижими цели

С настъпването на новата година често си даваме обещания на нас самите. Новогодишните желания са разнообразни и често пъти звучат като романтична и далечна мечта, която не винаги знаем как да изпълним реално. А и почти всяка новогодишна мечта има много кратък живот – 1-2 месеца или до първата трудност, с която се сблъскаме.

И в тази връзка искаме да ти зададем няколко важни въпроса, на които да си отговориш откровено.

Правил ли си си равносметка колко от тези обещания са станали реалност?

А мислил ли си по въпроса, защо се получава така?

Какъв е бил „препъни-камъкът“ към сбъдването на мечтата?

Вероятно някой ще се извини с обстоятелствата. Втори пък ще каже, че междувременно е излязло нещо по-належащо. Трети ще си признае, че мечтата е била твърде голяма и мотивацията не му е достигнали. А четвърти дори няма да помисли по темата…

Истината е, че не всяка мечта я искаме истински. Понякога „прихващаме“ чужди мечти и започваме да живеем с убеждението, че те са наши. Опитваме се да сбъднем въжделенията на нашите родители, партньори или пък на обществото, в което живеем. Колко от тези мечти обаче резонират с нашата истинска същност?

Друга истина е, че дори и да е наша дадената мечта, често подхождаме неподготвени към нея… Вероятно сега ще се запиташ какво означава „да мечтая подготвено“.

На този и на други въпроси ще ти отговорим по време на нашата безплатна онлайн работилница „Как да превърнем мечтите си в постижими цели през 2023г.“.

На 24 януари (вторник), от 19 до 20ч., в платформата на Zoom нашият кариерен консултант, Николета Митева, ще те научи:

  • Каква е разликата между мечта и цел?
  • Какви са основните причини да не можем да постигнем мечтите и целите си?
  • Как да дефинираме цели, които бихме изпълнили?
  • Кои са основните методологии за целеполагане?

Този път решихме събитието да е практически ориентирано и освен лекционната част сме подготвили и практична такава, в която да упражниш придобитите знания. Така че подготви си лист, химикалка, молив или файл в лаптопа и нека заедно опишем пътя ти към постигане на целта.

За кого е подходяща тази работилница?

  • За тези, които усещат, че искат да постигнат повече в личен и професионален план през 2023г.
  • За тези, които се чудят защо нещата не им се получават.
  • За тези, които нямат идея откъде да започнат.
  • За тези, които имат твърде много идеи и мечти, но така и не ги реализират в реалния свят.
  • За всички любопитни умове, които искат да мечтаят ПО-ОСЪЗНАТО.

Участието в Уебинара е напълно безплатно, като изисква предварителна регистрация.

Коя е Николета?

Най-важното, което трябва да знаеш, за Николета е, че тя е от онзи тип любознателни хора, които не спират да търсят различни отговори на въпросите, които ѝ задават и които тя сама си задава. Психологическият опит, който притежава, ѝ помага да съзре и отстрани скритите препятствия за постигането на професионални и лични успехи. Николета вярва, че успехът не може да се измерва само с титлата, написана на визитката. Той трябва да се отчита и с вътрешното усещане за удовлетворение, мир и баланс. Кариерният ѝ път е преминал през разнообразни професионални роли: от специалист подбор, мениджър проекти, специалист дигитален маркетинг, мениджър работодателска марка, фасилитатор фамилни и системни констелации и дори пилатес инструктор. През 2018 г. преминава сертификационен курс за кариерен консултант по програмата Global Career Development Facilitator (GCDF). През 2019 г. става победител в категория „Дигитален PR и Influence Marketing“ в конкурса „Digital Stars”. В последните близо 12 години е част от различни неправителствени организации, помагайки им в техните социално ангажирани каузи.