Онлайн CV работилница

Чувал ли си онази не чак толкова стара HR поговорка „По CV-то посрещат, по опита изпращат“?

Кандидатстването за нова работа е едно от най-стресиращите събития в професионалния живот на повечето хора, без значение на какъв етап от професионалния си път се намират. Направата пък на CV от своя страна, се оказва една от най-сложните задачи…

„Колко пък да е сложно писането на едно CV?“ – въпрос, който всеки човек си е задавал поне веднъж в живота! Все пак, идеята е просто да покажем какъв е професионалният ни опит, нали?

Да, ама не!

Този документ, да, това си е официален документ, който на български наричаме гръмко „автобиография“, е една от най-важните предпоставки при намирането на нови кариерни хоризонти.

Трудности в тази посока много… Една от основните е, че твоето CV ще получи 5-7 секунди фокусирано внимание от напълно непознатия за теб специалист подбор, talent acquisition специлист, recruiter, HR или който там друг по веригата има честта да се срещне с твоята автобиография… А най-страшното е, че в рамките на тези няколко секунди тези хора ще си формират мнение за теб.

Иначе казано, всяка дума е от значение, затова и не трябва да оставяме нищо на случайността.

Истината е, че често се оказва, че никой никога не ни е учил формално как да създадем качествено CV. Знаем, че има един Euro Pass шаблон, който вадим като коз от ръкава в онези моменти, в които сме ударили професионалната контра или ре-контра. Накрая от нетърпение, притеснение, незнание, бързане, неразбиране, нехайство или пък нещо друго се оказваме създатели на чудовище, към което дори самият доктор Франкенщайн не би проявил интерес.

Но стига сме те плашили!

На 28 септември 2023 г. проведохме безплатна онлайн CV работилница в Zoom. В рамките на един час нашият кариерен консултант, Николета Митева, разказа за основните и често допускани грешки при писане на автобиография, сподели и лесно приложими принципи, трикове и похвати при създаването на CV, което да предизвика „УАУ“, а не „ОФФ“ реакция у бъдещите работодатели.

Гледай запис от събитието тук:

Коя е Николета?

Най-важното, което трябва да знаеш за Николета, е, че тя е от онзи тип любознателни хора, които не спират да търсят различни отговори на въпросите, които ѝ задават и които тя сама си задава. Психологическият опит, който притежава, ѝ помага да съзре и отстрани скритите препятствия за постигането на професионални и лични успехи. Николета вярва, че успехът не може да се измерва само с титлата, написана на визитката. Той трябва да се отчита и с вътрешното усещане за удовлетворение, мир и баланс. Кариерният ѝ път е преминал през разнообразни професионални роли: от специалист подбор, мениджър проекти, специалист дигитален маркетинг, мениджър работодателска марка, фасилитатор фамилни и системни констелации и дори пилатес инструктор. През 2018 г. преминава сертификационен курс за кариерен консултант по програмата Global Career Development Facilitator (GCDF). През 2019 г. става победител в категория „Дигитален PR и Influence Marketing“ в конкурса „Digital Stars”. В последните близо 12 години е част от различни неправителствени организации, помагайки им в техните социално ангажирани каузи